Saturday, December 24, 2011

Wonderful story??nothing at all

Hari yang penat n pengalaman y menakjubkan..siang td cik suna telah pergi ke kemaman m'hadiri kenduri kesyukuran n tahlil sedara d sana. sepanjang p'jalanan..beberapa pengalaman y menarik telah cik suna lalui ttp skrg cik suana sgt penat n mau berehat..mungkin esok or next..next.next day baru cik suana cerita...nite semua...


Never Ending Wonderful Story^_^"

Friday, December 23, 2011

A Memory for Tomorrow~

Kalau nak tau knape cik suna suka dengar lagu2 jpop..ni lah salah satu sebabnya..lirik lagu dorang mempunyai makna y mendalam....lirik lagu ni bukannye di'translate' cik suna since cik suna cume sempat blajar bahasa jepun tahap 1...kira copy paste je ni..tp ape2 pun layan jer ea...huhuhu..


Ashita no Kioku-Arashi

I wanted the sunset we watched together
on that day to last forever
In that memory, I reach my hand out
over and over to touch you, but...
I can never get that same scene
or that feeling back again,
So I wonder if I'm just looking back
on my dream that shined in the past
Even though I've moved on to a new future
my sadness overflows and blots my heart
[This feeling] makes a person stop
and lose sight of [the future]
As the seasons turn and turn
what color tomorrow will you paint?
If we strongly, strongly believe in each other
what color future will be waiting?
Even though the memory is precious
someday it will fade,
so I turned my eyes away from reality
and ran away to the word "dream"
Even if I say the broken wounded days[1]
were a mistake, it's not too late
so we should start over from the beginning
over and over
As the eras turn and turn
I wonder how many times I will
be able to fall in love?
If we deeply, deeply support each other
I wonder what I can do for you?
Inside of our once overlapping hearts
was happiness and sadness, warmth and hatred
The days when we met and shared together
are surely burned into my heart
As the seasons turn and turn
what color tomorrow will you paint?
If we strongly, strongly believe in each other
what color future will be waiting?
What color tomorrow will you paint?


video

Saturday, December 17, 2011

Every Little Things

~Enjoy the Little Things in Life..
for One Day you'll Look back and
Realize they were the Big Things~

Friday, December 16, 2011

Who am i?

Hari ni cik suna saje la nk membebel pasal diri n hidup cik suna..my name is Nor Suhana.. anak pak Musa dari kole teganu..cik suna ni baru grad dr upsi( sebenarnye dh 6 bln grad tp entah bile lor baru dpt posting). Kat U cik suna ambik kos bimbingan & kaunseling..tak lain x bukan tujuan utama cik suna memilih bidang B & K ialah nk memotivasikan serta menolong diri sendiri terlebih dahulu sebelum orang lain(baik sgt ler tu kononnye..)..selain tu cik suna ambik kos B & K juga ialah sebabnye cik suna ni sukeee sangat nk tau pasal jiwa n pemikiran manusia2 y ada kt dunia ni (tp banyak punye susahlah nk faham jiwa manusia ni n 4 tahun blajar memang x cukup nk balajar pasal jiwa manusia)..

Salah 1 buku y cik suna gunakan ketika belajar(tp x khatam2 pun lg bace buku ni)

Next is my hobby?.. my hobby is menonton drama2 @ movie jepun n mendengar lagu2 jepun n kadang2 drama @ movie korea pun cik suna rembat jer janji bez n hero2 pujaan cik suna y b'lakon..drama melayu kdg2 cik suna tgk juga TETAPI keutamaan jdrama(drama jepun) lah..ade org tanye kenape cik suna lg addict dgn jdrama n JPOP b'banding kdrama n KPOP..cik suna pun xde jwpan tp y pasti dh b'tahun2 cik suna hidup dgn drama jepun..seingat cik suna sejak cik suna d bangku sekolah rendah lg ( sebelum kemunculan drama winter sonata n autumn in my heart)...sesape y ade hobi same cam cik suna sudi2lah kongsi tajuk jdrama y korang pernah tgk n bez..

salah 1 kump Jpop y cik suna minat..::Kanjani8::

Dalam hidup cik suna selain keluarga..ade 2 orang lagi y cik suna sayam(sindrom 'm') sangat..iaitu tunam cik suna n soram kawam karib cik suna.

my beloved fiance<3



my beloved bezprendy ku panggil ani<3..

Kalau kategori bende pula..y paling cik suna sayam adalah...laptop cik suna ni..dh nk masuk 5 tahun laptop ni b'jasa pd cik suna n dh bnyk kali juga ia keluar masuk 'hospital' tp still leh gune n baik lg cume dsebabkan dh 'tua' memori laptop ni dh x bape kuat..huhu..sedey n kene bnyk bsabar..


my belobed lappy^_^"

Sekian..terima kasih. (tetiba nk out). Hapiness^_^~

Wednesday, December 14, 2011

Kisah Seekor Katak

Bagi permulaan ni..cik suna nk kongsi satu kisah y pernah cik suna tulis sebelum ini..sekadar cerita utk memotivasikan diri sendiri..



Pada zaman dahulu, di sebuah negeri, ada seekor katak yang sentiasa hidup dalam kebahagiaan bersama ahli keluarga dan kaumnya yang lain. Habitatnya ialah sebuah kolam yang yang subur dan berdekatan dengan sumber makanan. Katak tersebut tidak pernah melalui kesusahan dalam hidupnya sehinggalah pada suatu hari, negeri tersebut telah dilanda musim kemarau yang sangat panjang sehingga mengeringkan semua sumber-sumber air di negeri berkenaan. Kolam tempat katak tinggal juga mulai kering airnya. Oleh itu, katak dan kaum-kaumnya mulai mengali tanah didasar kolam agar tidak mati kekeringan tetapi air kolam mengering dengan cepat dan akhirnya kolam tersebut turut kering seperti kolam dan sumber air lain dinegeri berkenaan. Disebabkan katak telah tahu bahawa punca air kolam tersebut adalah mata air di bawah tanah, katak dan kaumnya terus menggali mencari punca mata air tersebut. Semakin dalam mereka mengali semakin ramai kaumnya yang mati kehausan dan kepenatan akhirnya tinggallah katak tersebut seekor diri.


Katak itu sedar hanya dia sahaja yang boleh menyambung keturunan kaumnya, oleh itu dia terus mengali tanah tersebut. Katak tersebut terus berharap dia akan menemui punca mata air yang dikatakan wujud di bawah tanah kolam tersebut. Katak tersebut telah berjaya menempuh batu-batu kecil yang menghalang perjalanannya kerana dia percaya dan yakin dia akan menemui air yang dicari. Namun setelah jauh dan dalam perjalanannya, katak tersebut telah bertembung dengan seketul batu yang besar. Katak itu berkata pada dirinya, 'batu ini terlalu besar, mana mungkin ada mata air boleh keluar disebaliknnya, sia-sia sahaja aku sekiranya aku mengalihkannya sama seperti batu-batu kecil sebelumnya'. Katak tersebut akhirnya berputus asa dan matilah ia bersama kaum-kaumnya yang lain tanpa sempat menemui punca air yang boleh menyelamatkannya.


Sebenarnya katak tersebut hanya perlu mengalihkan batu besar tersebut dan dia akan menemui air di sebalik batu tersebut tetapi apakan daya katak tersebut telah berputus asa di pengakhiran perjalanannya. Dia bukan sahaja merugikan dirinya tetapi juga menyebabkan keturunannya telah pupus. Dalam kehidupan kita sendiri setakat manakah kita berusaha sekiranya berhadapan dengan kegagalan dan masalah?. Haruskah kita merosakkan diri atau bunuh diri semata-mata kita gagal dalam sesuatu perkara? tentunya tidak..banyak sumber yang boleh dirujuk sekiranya kita menghadapi masalah. Ingatlah hidup adalah anugerah, kesusahan dan penderitaan adalah ujian-Nya. Kegagalan bukan pengakhiran sebuah kehidupan yang indah . Asalkan Tidak Berputus Asa pada Saat Genting, Harapan mungkin Jadi Kenyataan

I'm back!

Salam..lamernye x update blogku ini...tetibe nk sampai tahun baru rse nk start y baru.....kali ni hope dpt la update sekerap y boleh..rasenye terlalu banyak kisah y ingin dilakar...banyak juga pengalaman y ingin dikongsi..huhuhu..


Utk permulaan y baru ni...saye nk nak wat blog ni secara unformal n santai jerrr tetapi jika perlu mungkin juga akn jd formal..bg memudahkn diri saye sendiri utk menulis..saye akan gunekan gelaran cik suna..korang pn bleh pgil saye cik suna jerr. Nak tau tentang cik suna? just view my profile..

Tu je lah nak gitau utk permulaan ni..salam perkenalan utk semua..^_^"

Maple